Design in Motion

Szeptember 25. és október 2. között Mozgásban a Design – Design inMotion címmel harmadik alkalommal rendezi meg a Design Hetet. Ahétfőtől-hétfőig tartó rendezvénysorozat a design és a mozgás,mobilitás kapcsolatát járja körül.

A harmadik Design Héten az egyik nagy változás, hogy a programsorozat eddig a Budapesti Őszi Fesztivál eseményeihez kapcsolódott, de idén már önálló rendezvényként jelenik meg.

Ebben az évben a Hét egyik fő és meghatározó rendezvénye a Design Filmnapok, melynek keretében naponta két alkalommal - divat, építészet, lakberendezés, járműtervezés stb. területéről - a hazai és a nemzetközi design kiemelkedő termékeit bemutató filmeket láthatunk. A vetítésekre az Erzsébet téri Gödör Klub előadótermében kerül sor. A Filmnapok programját három éjszaka magyar retrofilmek bemutatása is színesíti.

A mozgásról szólnak és a design filmek tematikájához igazodnak a nemzetközi - lengyel, román és francia - design kiállítások, valamint a hazai tervezők munkáit bemutató galériák tárlatai is, fényinstallációs lámpabúrákkal, mozgó tárgyakkal, mobil bútorokkal, display-ekkel, járművekkel - mindennel, ami mozog, vagy mozgatható.

A Design Héten adják át a Magyar Formatervezési Díjat, és megnyitják a legjobb munkák kiállítását is.

Rávetített fényekkel bolondítják meg a pesti éjszaka sötétjében a design-roadshow elemeit, a hamarosan nyugdíjba vonuló UV 3-as veterán villamosokat, amelyek a Deák térről indulnak. A Design Túra utasai szakmai idegenvezetéssel kísért járműtörténeti- és formatervezési kiállításokat is láthatnak majd.

Az eseménysorozat ebben az évben is egy mozgalmas és dizájnos parti zárja.

(nol.hu)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.