Milliárdos nagyságú a vasárnap esti viharkár

A Magyar Biztosítók Szövetségéhez (MABISZ) beérkezett adatok szerint jelentősen nőtt a vasárnapi vihar miatt bejelentett károk száma, a végleges kárérték pedig milliárdos nagyságrendű lesz - közölte a szervezet.

Szerda reggelig mintegy 3.500 lakás- és épületbiztosítási kárbejelentés érkezett a magyar biztosítókhoz. A becsült kárösszeg meghaladja a 420 millió forintot. A lakásbiztosítási károk mellett megkezdődtek a gépjárművek casco kárbejelentései is: az első két napban 133 ilyen kárigény érkezett a biztosítókhoz, kárösszegük 64 millió forint.

Az eddigi tapasztalatok szerint az első napokban csak a károsultak kisebb hányada jelenti be a kárát, így a hét végére látható majd pontosabban a végleges kárérték.

A személyi sérülésekkel kapcsolatban a MABISZ újra felhívja az érintettek figyelmét, hogy érdemes mindenkinek megnéznie a biztosítási kötvényeit, hiszen a lakásbiztosítás, az életbiztosítás, de akár egy bankkártya is tartalmazhat balesetbiztosítást, valamint a munkaadók is köthettek az alkalmazottaikra ilyen jellegű biztosítást.

A MABISZ térképet is készített a budapesti kárbejelentésekről, amely tükrözi azt is, hogy hol okozott legnagyobb károkat a vasárnap esti vihar. A budai oldalon kiemelkedik az I. a II. és a XI. kerület. A pesti oldalon szigetet alkot a belváros, majd Kőbányán és Rákoskeresztúron regisztrálták a legtöbb kárt.

(MTI)

Nagytakarítás Budán, a Hûvösvölgyi úton
Nagytakarítás Budán, a Hûvösvölgyi úton
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.