Vihar utáni kórházi körkép

A vasárnap esti vihar után a budapesti kórházakba beszállított több száz sérült közül már csak ketten vannak életveszélyben, a többi súlyos sérült állapota javult - tájékoztatták a kórházak az MTI-t. A katasztrófa elhárításában részt vevő kórházak csak akkor kaphatják meg a "terven felüli" többletgyógyítás ellenértékét, ha azt külön kérvényezik - tudta meg a Népszabadság a szaktárca államtitkárától.

A Péterfy Sándor Utcai Kórházban 161 ember sérülését látták el, közülük 24-et tartottak bent. Egy fiatal nő még életveszélyben van. Maradandó károsodást senki sem szenvedett. Kedd délután néhány sérültet hazaengedtek, ma egy újabb csoport is elhagyhatja a kórházat. A Szent János Kórházban 136 sérültet láttak el a vasárnapi vihar után, közülük kilencen még ápolásra szorulnak; egyikük állapota súlyos. Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe 55 sérültet szállítottak, közülük 13-at benn tartottak. Tízen súlyos sérüléseket szenvedtek. A Madarász Utcai Gyermekkórházba 27 gyermek került, hetet megműtöttek, az állapotuk javult. Két csecsemőt már hazaengedtek. A Károlyi Sándor Kórházba 25 sérült került, közülük kilencet vettek fel. Három sebesültet megoperáltak: az állapotuk súlyos, de nem életveszélyes. A héten várhatóan hét ember elhagyhatja a kórházat.

Az augusztus 20-i tűzijáték idején kitört vihar négy halálos áldozatot követelt, egy ember eltűnt, és ötszázan sérültek meg.

Az Országos Baleseti Intézetbe 55 sérültet vittek
Az Országos Baleseti Intézetbe 55 sérültet vittek
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.