Lelőtték a mumbai robbantások egyik gyanúsítottját

Indiai rendőrök agyonlőtték kedden hajnalban egy rajtaütés során a Mumbaiban (Bombay) elkövetett robbantásos merényletek egyik gyanúsítottját, egy másikat pedig elfogtak.

Mint egy magas rangú rendőrtiszt elmondta, a rendőrök körülvettek egy ütött-kopott házat a városközpontban és kutatni kezdtek a múlt hónapban történt robbantások elkövetésével gyanúsított két személy után. A rendfenntartók megadásra szólították fel a keresett személyeket, akik azonban automata fegyverekkel tüzet nyitottak a biztonsági erőkre. A rendőrök viszonozták a tüzet, az egyik gyanúsítottat agyonlőtték, a másik férfit pedig elfogták. Mindkét gyanúsított pakisztáni állampolgár - jelentette az indiai tömegtájékoztatás hatósági forrásokra hivatkozva.

Az indiai rendőrség áttörésként értékelte a rajtaütést a merényletek elkövetőinek felkutatására indított nyomozás során.

A nyugat-indiai nagyváros elővárosaiban július 11-én öt vonaton és két vasútállomáson követtek el robbantásokat, amelyek 186 ember életét oltották ki. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.