Virágba borult Debrecen kocsija is

Tízezrek nézték végig Debrecen főutcáján, majd a Nagyerdőben, végül a nagyerdei stadionban a 37. debreceni nemzetközi virágkarnevál színpompás menetét vasárnap.

Az idén 17 virágkocsit és 17 hazai, illetve külföldi művészeti csoportot láthattak az érdeklődők. A fesztiválra Bulgáriából, Macedóniából, Spanyolországból, Törökországból, Görögországból, Szerbiából, Izraelből, Portugáliából és Olaszországból érkeztek művészeti csoportok.

A nagy sikert aratott virágkompozíciókhoz több mint hárommillió szál friss és száraz virágot használtak fel készítőik: a sláger az őszirózsa, a kardvirág és a büdöske volt. Debrecen város kocsiját most az első alkalommal díszíthette fel az érdeklődő lakosság: a kompozíció is felvonult a karneváli menetben és részt vett a kocsik versenyében. Ugyancsak első alkalommal indított virágkocsit a református egyház, a kedden Debrecenben befejeződő Magyar Reformátusok Világtalálkozója alkalmából. Az egyházi szimbólumokat láttató kocsit a református ifjúsági találkozóra érkezett kerékpárosok kísérték a menetben.

A kompozíciók közül több is évfordulókhoz kapcsolódott: a Bocskai-szabadságharc 400., illetve Bartók Béla születésének 125. évfordulójához. Ez utóbbi két virágkompozíció témájául is szolgált. A menetben feltűnt Érmihályfalva versenyen kívüli kocsija, amelynek hatalmas virágharangja az 1456-os nándorfehérvári diadalt idézte. Egyik felirata - Jövőre veletek... - pedig már Románia jövő évi uniós csatlakozására utalt.

A tizenhét virágkocsi este már kivilágítva vonult végig a belvároson. (MTI)

A karnevál kompozícióihoz hárommillió szál pompás növényt használtak fel
A karnevál kompozícióihoz hárommillió szál pompás növényt használtak fel
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.