Huszonnyolcezer néző az Örömkoncerten

Majdnem 28 ezer ember volt kíváncsi szombat este Lajkó Félixre, az Örömkoncert főszereplőjére és vendégeire: Dresch Mihályra, Rúzsa Magdolnára, Boban és Marko Markovic zenekarára a Kossuth téren.

Az idei Örömkoncert parádés programjának köszönhetően a tér, a Rákóczi-szobortól a Kossuth-szoborig, és a 125 éves Országház főbejáratától, a Néprajzi Múzeumig megtelt emberekkel. A szervezők az idei másfél órás koncertnek is gyönyörű helyszínt választottak: a közel 100 négyzetméteres színpadot pont az Országház főbejárata elé - két oroszlán-szobor közé - építették, így az örömvigasság hátteréül a Parlament szolgált.

Az előadás különlegessége volt, hogy a közönség megismerkedhetett Lajkó Félix citera játékával, amikor Rúzsa Magdit - a Megasztár idei győztesét - kísérte a hangszeren, és a Boban és Marko Markovic zenekarával együtt játszott számok is nagy sikert arattak.

Az eseményen kizárólag a - főként hegedűn játszó - művész számait lehetett hallani: egy zenei ötvözetet, amely leginkább népzenei elemekre épül, de van benne jazz, klezmer és komolyzene is. A zenei hatást és képet tovább színesítette a Boban Markovic Orchestar és Dresch Mihály, akit nemrég a szakmai újságírók az év magyar jazz zenészének választottak. A műsorban Lajkó Félix, Dresch Mihály, Kurina Ferenc, Bizják Gábor, Michael Babinchak, Rúzsa Magdi, Boban és Marko Markovic zenekara szerepeltek. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.