Haccáré haccacáré

Holnap kezdődik a Dunaparti Vigasságok hagyományőrző rendezvény az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti pesti alsó rakparton. Három napon át koncertek, zenés irodalmi kávéház, nemzetközi táncegyüttesek, tűzzsonglőrök, gólyalábas mutatványosok szórakoztatják a nagyérdeműt, kicsiket és nagyokat. A kézműves vásárban akár csattogós lepkét, vagy fakardot is vásárolhatunk, ha a Szigeten kihagytuk.

Pénteken este, a Nemzetközi Táncgálán fellép a ILIOSZ Magyarországi Görögök Kulturális Egyesületének Táncegyüttese, láthatunk orosz táncokat és lesz Best of ExperiDance is. Sötétedés után a Budapesti Fringe Fesztiválon Performance közönségdíjat elnyert Kavalkád Tűzperformance Csoport repíti a magasba tüzes, láncos buzogányait.

Szombaton a Nagyszínpadon, a Lánchíd lábánál megnyílik a "Pesti Kávéház", ahol délután Bardóczy Attila és az Orosz Zoltán trió francia sanzonokat ad elő. Az együttes 1996-ban Párizsban, a Nemzetközi sanzonversenyen zsebre tette a legjobb külföldi előadónak járó díjat. A "Párizs ege alatt" című 2002-ben megjelent lemezükön a legismertebb francia sanzonok hallhatóak. Ugyanitt, este a Budapesti Operettszínház művészei népszerű musical - és operett részleteket adnak elő. (Elisabeth, Mozart, Rómeó és Júlia, Szépség és a Szörnyeteg, Rudolf, válogatás Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő legismertebb műveiből)

A Zenepavilonban (a Vigadó tér alatt a Kikötőnél) az irodalom szerelmesei hallgathatnak megzenésített verseket. "Rejtelmek, ha zengenek": József Attila, Kosztolányi Dezső, Petőfi verseiből. Az előadók között a nagy nevek: Ferenczi György és a Racka Jam, a Neo-Matyó Show produkcióban Petőfi verseket ad elő. Az énekelt vers műfajának egyik legfontosabb magyar előadója, Sebő Ferenc és együttese. A József Attila versekből összeállított műsor délelőtt 11-kor kezdődik. A palatkai banda a fiatalok kedvence is, a népzenében gyökerező énekelt versekkel minden korosztályt meghódítanak. Az elmaradhatatlan Kaláka, Kányádi Sándor és Kosztolányi Dezső verseit adja elő.

Várva várt csemege az Air Race Repülőbemutató és Verseny a Duna felett, vasárnap délután 3 órától.

A Szent István Napi Állami Ünnepségek legnépszerűbb látványossága az esti Tűzijáték, hegyről, ladikról, hidakról lövik majd a rakétákat, hogy aztán színes fénykarikák reppenjenek belőle az égre és hulljanak alá, minél hangosabb dörgések közepette.

Részletes program

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.