Hitelrontásért perel a BKV

Hitelrontás és rágalmazás címen beperli a BKV a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületet (VEKE) - tudta meg a Népszabadság.

A jogi lépésre a civil szervezetnek a nagykörúti felsővezeték-csere és a sorozatos hibák kapcsán tett nyilatkozatai miatt szánta rá magát a közlekedési társaság. A napokban megjelentekkel ellentétben - ekkor BKV-s körökben egyértelműen jobboldali kötődésűnek titulálták a szervezetet - a magát mindenféle politikai pártoktól függetlennek tartó civil társaság a beruházás felülvizsgálatáról készült jelentés kapcsán felelősként nevezte meg, súlyos szakmai hibákkal vádolta a tömegközlekedési céget és vezetőit. A szakértői jelentés a BKV-t nem nevezi felelősnek, igaz, másokat sem.

A BKV illetékesei biztosak a dolgukban s határozottan állítják: beruházóként nem hibáztak, a teljes projekt még el sem készült, az egy hónapra becsült műszaki átadás-átvétel sem kezdődött meg. Ez utóbbit egyébként a főpolgármester kérésésre előbbre hozták, október 31-e helyett szeptember 3-án kezdődik. A hibasorozatról készült jelentést ma tárgyalja a társaság felügyelőbizottsága. A BKV illetékesei kijelentették, nincs mitől tartaniuk, a VEKE viszont a cég felelősségre vonását reméli a mai üléstől.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.