IGAZak ÁLma Óbudán

A Levegő Munkacsoport - több hatástanulmány és a III. kerületi polgármesternek írt levél után -még mindig tiltakozik az Óbudai sziget beruházási tervei ellen, eközben a Sziget Fesztivál szervezői igyekeznek megoldani a rendezvény jövőjét. Az ÁlomSziget szóvivőjével közös nyilatkozatban erősítették meg szerdán, hogya tervezett óbudai beruházás után is van helye a Sziget Fesztiválnak.

A két fél együttműködési nyilatkozatot írt alá, amely szerint aHajógyári-sziget déli részén nagyszabású beruházást kezdő Álom Sziget2004 Ingatlanfejlesztő Kft. garanciát vállal a Sziget Fesztiváljövőjének biztosítására.

A dokumentum leszögezi: mindkét fél törekszikarra, hogy a Hajógyári-szigetet a III. kerület kulturális centrumávátegye. Konferenciaközpont, múzeum, szállodák, apartmanhotelek, üzletek,fürdő, uszoda, egészségcentrum és sportpályák építése, illetve 15milliárd forintos közcélú fejlesztés áll az Álom Sziget 2004Ingatlanfejlesztő Kft. terveiben.


A Hajógyári-sziget déli részéntervezett beruházás híre sokak számára kérdésessé tette Európa egyiklegnagyobb kulturális rendezvénye, a Sziget Fesztivál jövőjét.

Várszegi Zsófia, a beruházócég szóvivője elmondta: "bár a Sziget Fesztivál és a cégünk általmegvalósítandó beruházás a Hajógyári-sziget két jól elkülönített részétérinti, e közös nyilatkozat aláírásával egyértelművé tesszük, hogy aSziget Fesztivál jövőjét részünkről semmi sem akadályozhatja".


A nyilatkozatot a SzigetSzervezőiroda részéről szignáló Gerendai Károly szerint a beruházás aSziget jövője szempontjából több tekintetben is előnyös, hiszen afesztivál gyalogbejárója, a K-híd tervezett felújítása régóta váratmagára, valamint a felépülő szállodák színvonalas szálláslehetőségetnyújtanak majd a Sziget fellépőinek.

Bár egyre előnyösebben tálalják az ügyet, és lassan már környezetvédelmi szempontból is kedvezőnek állítják be az "Álomgyár működésének" hatásait, még mindig nem született megnyugtató döntés az Óbudai sziget sorsáról. A beruházás egyre nagyszabásúbb, és lassan ténylegesen megvalósul. Sajnálatos módon viszont csak a sziget ökológiájának jővője válik álommá. 

Javasolhatnánk, hogy minden szereplú lefekvés előtt még tekintsenek meg egy "óvjuk megnézzen folyton sziget-kampányfilmet, hogy igazat álmodjanak, és tényleg megmentsék azt.

(forrás: kultura.hu, NOL)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.