Újabb magyarellenes videofelvétel Szlovákiából

Újabb magyarellenes szlovák videofelvétel jelent meg a világhálón - jelentette a Hír TV.

A kereskedelmi csatorna internetes portálján az áll: A Slovan és a Dunaszerdahely közötti másodosztályú focimeccsen készült felvételen Magyarországot becsmérlő, és Jan Slotát, a Szlovák Nemzeti Párt magyargyűlölő kijelentéseiről elhíresült vezetőjét éltető rigmusok voltak hallhatóak.

A közlés szerint, - amelyet weboldal is átvett - a felvételen "a hazai csapat szurkolótábora egy Nagy-Magyarországot ábrázoló piros-fehér-zöldre festett transzparenst emelt a magasba. "Ezt akarjátok" - állt egy másik feliraton. A szimbólumot később hangos kiabálás közepette megtépték és a földre dobták. Ekkor a Szlovákia címerében található sasmadaras traszparens tűnt fel - mutatva, hogyan szabadult meg Szlovákia Nagy-Magyarország fogságából.

A Hír TV szerint a videót 2006. május 11-én tették fel az internetre, s azóta több mint háromezren töltötték le.

A pozsonyi Új Szó szlovákiai magyar napilap szerkesztősége szerint a tavaly tavaszi 23. fordulóról lehet szó. Akkor, április 16-án a Slovan 1-0 arányban nyert a DAC ellen, s erről, továbbá a Slovan-szurkolók akkori magyarellenes megmozdulásairól beszámolt a pozsonyi magyar napilap április 18-i számában.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.