Napi ajánló - augusztus 15.

l Living Colour. A kortárs fekete zene egyik legnagyobb előadójának tartott, néhány éve újjáalakult csapat az A38 után most a Szigeten koncertezik. (16.30, Nagyszínpad)

l Iggy & The Stooges. A rocktörténelem egyik meghatározó, 2003-ban újjáalakult formációja, amelyben Iggy Pop ismét elszabadul. (18.00, Nagyszínpad)

l Pokolgép. Nehéz lenne a Szigetet elképzelni Pokolgép-buli nélkül. Az ideit sem kell, késő éjjel, az utolsó koncertek egyike lesz. (23.30, HammerWorld Színpad)

l Arcipelago Circo Teatro. Ha Goldoni élne, egyenesen a kubai társulatnak alkotna. Commedia dell'arte olvad össze a cirkusz izzasztó formanyelvével, az eredmény pedig üdítő, akár egy pohár mojito. (22:30, Szabadtéri Színpad)

l Mylo. Skócia válasza a Röyksoppra: slágerlistás dance egy megbolondult szív ritmusára. Háta mögött a jelenkor legjobban debütáló albumával. (22:00, Party Aréna)

l Szépírók találkozója. Garaczi és Kemény megmutatja, hogy nem csak zajjal él az ember. Felolvasó délután kezdőknek és kitartóknak. (17:00, Nagysátor, Octopus)

l La Bottine Sourante. Egy harminc- éves québeci csapat, melynek több díja és elismerése van, mint a brazil futballválogatottnak. A képlet egyszerű: borítsuk össze a francia népdalokat a salsa és a dzsessz keverékével, adjunk hozzá feszes ritmusokat és egy adag könnyedséget. (18.15, Pannon Világzenei Nagyszínpad)

l Afro Celt Sound System. Mi van akkor, ha egy muzsika épp annyira kelta, mint amennyire afrikai? Sötétedés után lecsapnak a kelta bárdok. (21.30, Pannon Világzenei Színpad)

l Oláh Kálmán Sextet. Lehetne hoszszabban is, de a dzsesszrajongók pontosan értik, mit jelent a kifejezés: Kálcsi megint varázsol. (21.30. MüPa Jazz Színpad)

l Fanfare Savale. Rézangyalok Romániából. Velük kapcsolatban minden alkalommal leírják: olyan faluból indultak, amelyben szinte mindenki játszik valamilyen fúvós hangszeren. Leírjuk mi is. (23.00. Roma Sátor)

l Road Kill Café. Pélyi Megasztár Barnabás és Romhányi Áron első közös zenekara, amelyben nem mellesleg Váczi Eszter is énekel. (21.20, Blues Színpad)

l A kutya vacsorája Ez nem az evős-ivós szekcióban található, hanem ma este a Pesti Est Színpadon. Varga Livius, a Quimby ütőhangszerese gründolta néhány éve, a zenekar neve állítólag Livius nagymamájától származik, aki azt találta mondani, hogy a zenélés a kutya vacsorája. Különben igaza volt. (21.00, Pesti Est Színpad)

l Joplin emlékzenekar. Keresztes Ildikó, Garda Zsuzsa, Rónai Orsi - egy éneklő bombára emlékezik. (21.00, Pannon Táncdalfesztivál Sátor)

l Fekete kefe. Ahogy az ismertetőben írják Vranik Roland filmjéről: "Botcsinálta álkéményseprők a hajnali háztetőkön, valahol Budapesten". (23.15, Duna Mozi)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.