Az ezer mobil rejtélye

A Michigan állam két félszigetét összekötő, nyolc kilométer hosszú Mackinoc híd felrobbantására tett előkészületekkel gyanúsít a rendőrség három arab származású férfit.

A Texasban élő Abdelhamid fivérek és egyik unokatestvérük a Caro városában lévő Wal-Mart áruházban váltotta ki az eladók gyanúját, amikor nyolcvan kártyás mobiltelefont vettek készpénzért. A rendőrség a parkolóban érte utol a furcsa vevőket, akiknek kocsijában mintegy ezer telefont találtak.

A három férfi egybehangzóan állítja, hogy a telefonokat ötdolláros haszonnal tovább akarták adni. Azért utaztak Michiganbe, mert a déli államban túl sokan foglalkoznak hasonló kereskedelemmel, és a boltokban már nem nagyon lehet kártyás mobiltelefonokat kapni. A rendőrség viszont terrorizmusra tett előkészülettel, terroristáknak nyújtott anyagi támogatással és terrortámadás célpontjának felderítésével gyanúsítja az arabokat. Most börtönben várják a jövő hét csütörtökre kiírt meghallgatásukat.

Szintén az AP számolt be Benemar Benatta esetéről. Az algériai légierő egykori hadnagya egy repülőgép-karbantartási tanfolyamra érkezett Amerikába és 2001 szeptemberében megpróbált Kanadában politikai menedékjogot kérni. Onnan visszatoloncolták, és az amerikaiak a szeptember 11-ei terrortámadások után mostanáig tartották fogva vádemelés nélkül. Ő volt az utolsó, akit az őrizetbe vett mintegy 1200 muzulmán vallású személy közül szabadon engedtek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.