A libamájáért harcol Chicago
Sokan politikai kérdést csinálnak a pástétomból. - Túl messzire mennek, amikor meg akarják szabni, hogy mit ehetünk és mit nem. Ez itt Amerika! - heveskedett egy férfi, aki asztalt foglalt a Círano's-ban rendezett szponzori vacsorán. A rendezvényen a libamájpástétom újbóli engedélyezéséért induló kampány számára gyűjtöttek pénzt. A Tru étterem tulajdonos-főszakácsa szerint a libamájból alkotmányjogi ügy lesz. - A pástétom hívei azt kérdezik, mi lesz a szopós borjú lábával, az élve megfőzött homárral?
A libamájat legközelebb Philadelphiában tűzik napirendre. Az étel hívei azt állítják, hogy a libák és kacsák az ipari csirkékkel ellentétben 12-14 hétig a szabadban élnek, és csak utolsó 2-4 hetük során tömik őket. Az eljárás fájdalmasságát is vitatják.
Chicago talán legismertebb mesterszakácsa, Charlie Trotter viszont maga vette le a pástétomot az étlapról, miután ellátogatott egy libafarmra.