Még drágább a kötelező óvatosság

Miközben lassan megnyugszanak a piaci és hétköznapi kedélyek ameghiúsított repülőgép-robbantási tervek után, itt az újabb "mumus": afolyékony robbanószer, amelyet egyelőre állítólag nem lehet kimutatni.

A szakértők szerint azért ilyesmivel nem olyan egyszerű pokolgépet eszkábálni, mindenesetre a légi utasok ellenőrzése szigorodik, már kenőcsöt és kölnit is tilos a fedélzetre vinni. Ráadásul a terrorveszély nem csökkent, a biztonság ára tovább nőtt pénzben és kényelmetlenségekben. De: repülni muszáj, és az emberek valahogy hozzászoktak a helyzethez.

Magyarország biztonságban van, és amire kell, arra felkészültek az illetékesek - közölte a kormányszóvivő. A londoni rendőrség 24, többségében pakisztáni származású személyt tart őrizetben, a házkutatások folytatódnak. A gyanús bankszámlákat is befagyasztották. Pakisztán szerint az al-Kaida egyik afganisztáni csoportja áll a merénylet mögött (azaz Oszama bin Laden). A terroristák legújabb nemzedéke jól képzett, látszólag nyugatias életet él, valójában gyűlöl mindent, ami nem "iszlám" - vélik az elemzők.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.