Juventus: drámai veszteségnövekedés

Hétszeresére emelkedett a Juventus labdarúgóklub pénzügyi vesztesége a 2005/06 pénzügyi évben és az idei évi eredmény a futballbotrány következtében még rosszabbnak ígérkezik.

A klub pénteki bejelentése szerint a veszteség 21 millió euróra nőtt az előző évi 3 milliós eurós veszteségről. A bevételek  9,7 százalékkal 251,5 millió euróra nőttek, a költségek - amelyekről  részleteket nem közöltek - szintén nőttek, 10,3 millió euróról 32 millióra. A Serie A-ból kizárt és számos játékosától megválni kényszerült klub vesztesége részben abból fakadt, hogy nem jutott hozzá a  bajnokságért járó bónushoz. A klubot megfosztották ugyanis az elmúlt két szezonban elért címeitől. A Juventus fellebbezésével e hónapban foglalkozik majd a bíróság, addig azonban bizonytalan, hogy a csapat indulhat-e a Bajnokok Ligájában.

A Finanza Ú Mercati című üzleti napilap az olasz sportügyi államtitkárra hivatkozva azt írja, hogy a Juventust - a Lazioval és a Romaval egyetemben - a kormány esetleg törölteti a tőzsdén jegyzett cégek sorából. Ez esetben a részvényeseket kötvényekkel kárpótolnák. A Juventus részvényei pénteken a déli órákig 1,39 százalékkal 1,898 euróra emelkedtek. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.