Pécs SZDSZ-es alpolgármestere függetlenként indul

Korábbi vállalásától eltérően, független jelöltként indul az önkormányzati választásokon Pécs szabad demokrata alpolgármestere, Horváth Zoltán.

"A 2006-os önkormányzati választásokon a pécsi 11. számú választókörzetben független jelöltként fogok indulni" - mondta, majd hozzátette: döntéséről tájékoztatta Bretter Zoltánt, az SZDSZ pécsi elnökét, a párt polgármesterjelöltjét. Horváth Zoltán döntésének okairól nem kívánt beszélni. Mindössze annyit jegyzett meg, hogy indokai személyesek. Utalt rá, az MSZP-SZDSZ választásokra vonatkozó és június 20-án aláírt szerződésében az állt, hogy a két párt Pécsett közösen jelöl polgármestert és a huszonnégy körzetből három-három képviselőt. Ő lett volna az egyik azok közül, akik szabad demokrata színekben, szocialista támogatottsággal mérettetik meg magukat. Horváth Zoltán megjegyezte: bár függetlenként indul, nem zárkózik el pártok támogatásától.

Az MTI az MSZP-hez közel álló körökből úgy értesült: a szocialisták készek támogatni az alpolgármestert, akinek döntése összefügg azzal, hogy az SZDSZ a választási megállapodás ellenére önálló polgármesterjelöltet állított a baranyai megyeszékhelyen. Az MSZP erre válaszul kilátásba helyezte, hogy minden körzetben önálló jelöltet indít, mivel úgy véli, a párt így is képes megnyerni a választásokat Pécsett. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.