Koalíciós képviselők Aba Botond lemondását szeretnék

A fővárosi koalíció tagjai közül többen azt várják, hogy Aba Botond, a BKV Zrt. vezetője önként lemond majd vezérigazgatói posztjáról a Combino villamosok körüli problémák miatt. Aba Botond a névtelen nyilatkozatokra nem kívánt reagálni.

A név nélkül nyilatkozó, magukat "koalíciós forrásként" megnevező politikusok azt mondták: elvárják a cég vezetőjétől, hogy maga jelentse be távozását. Demszky Gábor csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján azt közölte: elkészült a jelentés a villamospályával kapcsolatban, és azt délután nyilvánosságra is hozzák. A főpolgármester ugyanakkor nem kívánt a személyi felelősség kérdésével foglalkozni az újságírók számtalan kérdésére sem, bár megismételte korábbi közlését: megingott a bizalma Aba Botondban. Demszky Gábor elmondta, a jelentés és az ahhoz tartozó határozati javaslat várhatóan a Fővárosi Közgyűlés elé kerül augusztus 31-én.

Aba Botond, a BKV Zrt. vezérigazgatója azt mondta, hogy név nélküli nyilatkozatokra nem válaszol, "vállalja mindenki a saját arcát". A vizsgálóbizottság jelentésével kapcsolatban pedig közölte: csütörtök délután kapta meg az anyagot és egyelőre tanulmányozza azt. "A BKV-nál egy szokásos vizsgálat úgy zajlik, hogy először megismertetik kvázi a vádiratot a vádlottal, vagy a vizsgált személlyel, arról észrevételt tehet, véleményt fűzhet, ez jövő héten csütörtökön a felügyelőbizottsági ülésen fog megtörténni" - fogalmazott Aba Botond. "A főpolgármesternek joga van bármilyen konzekvenciát levonni" - mondta. A BKV vezetője a szerepe fatális túlértékelésének nevezte azt, hogy most mindenki vele foglalkozik. "Én a sajtón keresztül nem üzengetek (...) a véleményemet jövő csütörtökön fogom kifejteni" - tette hozzá Aba Botond. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.