Papírjuk van róla

Kamuti Jenő, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára közölte az MTI-vel: noha a távirati iroda hétfő este ezt jelentette, a testület elnökségének ülése után sehol sem tett olyan kijelentést, amely szerint "Schmitt Pál elnök szavát adta, hogy december 9-ig lemond tisztségéről".

Ugyanakkor, amint azt a Népszabadság tegnap - nem a főtitkárra hivatkozva - közölte: az ülésen jelenlévők közül többen elismerték, hogy Schmitt lemondó nyilatkozata létezik. Új adalék azonban, hogy a Klubrádió internetes portálján a kedd esti, Kontra című műsor beharangozásaként a következő tartalmú szöveg jelent meg: "A Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, Vass Károly megerősítette a Klubrádiónak azt a korábbi értesülését, hogy a bizottság elnöke, Schmitt Pál írásban vállalt garanciát arra, hogy december 9-ig, vagyis a MOB rendes közgyűléséig lemond elnöki tisztségéről."

Vass később lapunk érdeklődésére a következőket mondta:

- Ami miatt megszólaltam, annak az az oka, hogy nem kívánok asszisztálni a hazugságokhoz. Felháborítónak tartom, hogy egy majdnem ötórás, hallgatási fogadalommal záruló tanácskozás befejezését követően percekkel már akadt valaki a körünkből, aki kiszivárogtatta az ülésen elhangzottakat. Az elnökség, úgymond, méltányosságból hozzájárult ahhoz, hogy Schmitt az általa választott időpontban jelenthesse be azt a döntést, amelyre írásos garanciát vállalt. Megegyeztünk abban is, hogy a médiát kizárólag az elnök tájékoztatja az ügyről. Ehhez képest a négy alelnök és a felügyelőbizottság vezetője még nem hagyta el Schmitt Pál szobáját, amikor valaki úgy érezte: nem kell tartania magát a megállapodáshoz. Ettől kezdve, ha azt mondom, Schmitt írásos lemondásának híre nem igaz, én kerülök kínos helyzetbe. A kegyes csalás még vállalható, a hazugság már nem.

Idetartozik: reggel Schmitt a világhálón (hirszerzo.hu). cáfolta lemondásának hírét.

Schmitt Pál
Schmitt Pál
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.