Önálló polgármester-jelöltet állít az SZDSZ Pécsett

Az SZDSZ az MSZP-vel kötött korábbi együttműködési megállapodásával ellentétben önállóan állít polgármesterjelöltet Pécsett a párt városi elnöke, Bretter Zoltán személyében. A jelölt sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az MTI értesülését.

A szabad demokraták helyi vezetői tegnap hoztak egy, a választásokkal kapcsolatos döntést, de ennek részleteit pénteki sajtótájékoztatónkon kívánjuk elmondani - mondta Bretter Zoltán.
Az MTI pártkörökből szerzett információi szerint az önálló  jelöltállítás mögött az áll, hogy az SZDSZ Toller László jelölésében egyezett meg az MSZP-vel. A szocialisták a politikus balesete miatt azonban Tasnádi Pétert indítják. Ez új helyzetet teremt, s bár az SZDSZ-es jelöltnek kevés az esélye a polgármesteri szék megszerzésére, a párt a kampány idején nagyobb szereplési lehetőséghez juthat.

Wekler Ferenc, az SZDSZ baranyai elnöke a kedden tartott sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a párt az októberi választásokra összeállította megyei listáit, ebből a tízezer  lélekszám alatti településekét ő maga, a tízezer felettiekét Szigeti Szabolcs, Komló polgármesterjelöltje vezeti.

Hozzátette: a párt öt százalék feletti támogatottságra számít, és a jelenlegi kettő helyett négy mandátumot szeretne a negyven tagú megyei közgyűlésben.

A politikus hangsúlyozta, hogy az SZDSZ célja a következő négy évben az érdekérvényesítés erősítése lesz a Baranyába áramló pénzügyi források növelése érdekében. Utalt rá,  hogy míg Baranya az egy főre jutó GDP tekintetében 1990-ben még a hatodik, tavaly már csak tizenhatodik volt a megyék rangsorában.

Úgy vélte: a térség a hátrányt elsősorban azért szenvedte el, mert nem voltak megfelelő fejlesztési koncepciók, amelyek mentén több támogatást nyerhetett volna.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.