Megemlékezés Hirosimában

Megemlékezés Hirosimában

Valamennyi atomfegyver kivonását szorgalmazta vasárnap Hirosima polgármestere az első atomtámadás 61. évfordulóján. Koidzumi Dzsunicsiro japán kormányfő ígéretet tett a japán békealkotmány fenntartásához, ugyanakkor továbbra sem mond le a Jaszukuni-szentélybe való látogatásairól. Az atomfegyverek terjedése miatti aggodalmát hangoztatva Akiba Tadatosi polgármester kérte a japán kormányt, játsszon vezető szerepet az atomfegyverkészletek felszámolásáért kifejtett erőfeszítésekben. (MTI)

Javult Fidel Castro állapota

Fidel Castro kubai vezető - aki jól értesült havannai források szerint már annyira jól van, hogy eszik, és fel tud ülni - Carlos Lage kubai alelnök szerint heteken belül visszatérhet hivatalába. A bolíviai látogatáson tartózkodó Carlos Lage helyi idő szerint szombaton újságíróknak nyilatkozva cáfolta azt a lapjelentést, amely szerint a 79 éves kubai vezető, akin belső vérzés miatt műtétet hajtottak végre, gyomorrákban szenvedne. "Fidelnek meg kellett műttetnie magát, és kielégítő a gyógyulása. Nincs rákja" - mondta a kubai alelnök. (MTI)

Janukovics jó viszonyt akar Moszkvával

Az új kormány nem szít oroszellenes érzelmeket Ukrajnában - jelentette ki Viktor Janukovics új ukrán miniszterelnök a Rosszijszkaja Gazeta című orosz lapban. "Véget kell vetni a szomszédok szidalmazásának, és meg kell tanulnunk, hogy a számunkra fontos partnereknek kijáró tisztelettel beszéljünk velük" - fogalmazott Janukovics az orosz kormány hivatalos lapjának. A pénteken hivatalba lépett ukrán miniszterelnök leszögezte, hogy Ukrajna nem mondhatja fel az orosz gáz szállításáról kötött megállapodásokat, amikor az ukrán politikusok ennek lehetőségéről beszéltek, "nem játszottak tiszta lapokkal". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.