Tel-Aviv elleni rakétatámadásokkal fenyegetőzik a Hezbollah vezére

Tel-Aviv elleni rakétatámadásokkal fenyegetőzött Haszan Naszrallah sejk, a Hezbollah libanoni síita szervezet vezére csütörtökön arra az esetre, ha az izraeliek Bejrút központjára is bombákat dobnának.

Naszrallah a mozgalom szócsöveként szolgáló al-Manar tévécsatornán sugárzott beszédben ugyanakkor kilátásba helyezte az Észak-Izrael elleni rakétatámadások leállítását arra az esetre, ha a zsidó állam felhagy offenzívájával.

Tévébeszédében Naszrallah dicsérte a mozgalom fegyvereseit a Dél-Libanonban előrenyomuló izraeli hadsereggel szembeni "hősies ellenállásért". A síita vezető szerint sokak számára meglepetés volt, hogy a Hezbollah föl tudta tartóztatni az izraeli katonaságot.

A Hezbollah-vezér azzal vádolta az izraelieket, hogy vasárnap szándékosan öltek meg civileket Kána dél-libanoni faluban. Azt állította, az izraeli kormány nem mond igazat, amikor azt állítja, a Hezbollah emberei a faluból támadtak izraeli célpontokat. - A Hezbollah nem bújik nők, öregek és gyerekek mögé - hangoztatta.

Izrael megsemmisíti Libanon infrastruktúráját, ha a Hezbollah rakétákat lő ki Tel-Avivra - idézett egy magas rangú izraeli védelmi illetékest az izraeli közszolgálati televízió.

Az izraeli légierő eddig szinte kizárólag Bejrút síiták lakta déli peremkerületeit támadta, ahol a Hezbollahnak számos híve él.

(MTI/dpa/Reuters)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.