Megnyílt a szélsőjobb fesztiválja

Hatodik alkalommal nyílt meg szerdán a Magyar Sziget egy hetes eseménysorozata Verőcén, a Hatvannégy Vármegye ifjúsági mozgalom szervezésében.

A Magyar Sziget kulturális zenei programjai a Kárpát-medence magyar ifjúságának nemzeti identitástudatát igyekeznek erősíteni - közölte Toroczkai László főszervező az MTI-vel.  

Az anyaországi résztvevők mellett elsősorban az erdélyi, a kárpátaljai, a felvidéki és a vajdasági fiataloknak kínálnak találkozási lehetőségeket, hogy közelebb kerülhessenek egymáshoz, s elmélyülhessen bennük a szolidaritás érzése.

A megközelítően száz rendezvény a Beatrice együttes koncertjével veszi kezdetét, rajtuk kívül a hét során 30 zenekar mutatkozik be, a többi között a P. Mobil, de Varga Miklós közreműködésével hallható lesz az István, a király című rockopera is.

A koncertek mellett filmvetítések, ismeretterjesztő előadások között lehet majd válogatni, ezek egy részének a táborban most elkészült művelődési központ ad helyet. A Duna-parti település vasútállomásáról buszok szállítják a résztvevőket a Magyar Szigetre.

Az előzetes jelentkezések alapján az idei Magyar Szigetre több mint tízezer résztvevőt várnak - mondta Toroczkai László.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.