Cseh, Kerékjártó, Kovács - az első magyar érmesek

A döntők sora ragyogó kettős magyar sikerrel folytatódott: Cseh László megnyerte a 200 m vegyesúszást, Kerékjártó Tamás pedig harmadikként érkezett be a célba!A negatív magyar sorozatnak pár perccel korábban Kovács Ágnes vetett véget.

Cseh elképesztő tempóban kezdett, sokáig az amerikai Michael Phelps világcsúcsán belül haladt, s csak az óra volt az ellenfele, akkora fölénnyel haladt mindvégig a mezőny előtt. A 200 végén a falhoz ugyan már "csak" Európa-bajnoki csúccsal érkezett meg, de ki bánta, amikor a budapesti viadal első magyar Eb-aranyát akaszthatták a Kőbánya SC 20 esztendős klasszisának a nyakába...

Kerékjártó Tamást is csupa dicsérő szó illeti: a tapasztalt, 27 éves úszó pillangón még Cseh mögött második volt, háton visszaesett harmadiknak - az olasz Alessio Boggiatto elébe került -, de ezt a pozícióját mellen és gyorson is megtartotta, így 2:00.17 perccel bronzérmes lett.

Kicsivel korábban nagyszerűt alakított a Kőbánya SC nagyasszonya, s a jelző feltétlenül használható egy olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok és hétszeres Európa-bajnok esetében, aki jó fél évtizede versenyzett és teljesített ennyire jól, mint a budapesti kontinensviadalon. Nem véletlen, hogy ennek a harmadik helyének Kovács Ágnes úgy örült, mintha nyert volna, hiszen idehaza érte el a diadalt.

A sportág szempontjából is a legjobbkor éli sokadvirágzását a 25 éves állócsillag, aki ráadásul még az 50-es távon, s fő számában, 200 m mellen is próbálkozhat.

Úszó Eb: nyolc magyar továbbjutó

Mennyiségileg gazdag, minőségileg szerényebb délelőttön van túl amagyar úszócsapat a margitszigeti Európa-bajnokságon: a szerdaiselejtezőkben húsz versenyző próbálhatott szerencsét, s közülük nyolcantovábbjutottak az elődöntőkbe.

A férfi 200 m pillangón Kis Gergő 6., Bodrogi Viktor 11., női 200 m vegyesen az ifjúsági Európa-bajnokok közül Hosszú Katinka 9., Jakabos Zsuzsanna pedig 16., férfi 50 m háton Bodrogi szintén 16. helyezettként lett elődöntős. Férfi 200 m mellen az olimpiai ezüstérmes Gyurta Dániel csupán a 8. időt úszta, Molnár Ákos a 13. pozíció birtokában jutott tovább. Női 100 m háton Szepesi Nikolett az ötödik legjobb volt, ugyanebben a számban a délután a 200 m hát döntőjében is érdekelt Verrasztó Evelyn tizenkettedikként folytathatja.

Műugrásban a férfiak 1 méteres versenyében Hajnal András a 18. lett a selejtezőben, így nem került be a legjobb tizenkettőt foglalkoztató elődöntőbe.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.