Rend a Völgyben

Rend és biztonság van a völgyben - jelentette ki Molnár Zsolt őrnagy, a Veszprémből Kapolcsra települt biztosítási őrs parancsnoka.

Hangsúlyozta: szombaton és vasárnap a völgy hat községének utcáin naponta több ezer autó ment át, Kapolcson gyakran alakult ki nagy dugó is, de egyetlen baleset sem fordult elő. A forgalom hétköznap sem sokkal kisebb, s naponta megfordul 20-25 ezer ember a településeken, de komolyabb bűneset sem volt még - mondta a parancsnok. Megjegyezte: "Eddig csupán kisebb lopásokat jelentettek be, naponta úgy kettőt-hármat, bár az sem biztos, hogy minden esetben lopás történt, akár el is hagyhatta értéktárgyát a bejelentő. Természetesen nyomozzuk, vizsgáljuk az eseteket" - hangsúlyozta.

Ugyanakkor azt is közölte, hogy elloptak két festményt az egyik kiállításról.
Az őrnagy rámutatott: több ezren szórakoznak esténként, van bőséggel italmérő hely, de súlyos lerészegedés és garázdaság sem fordult még elő. Itt toleránsabbak, barátságosak és jókedélyűek az emberek, a völgyben tartózkodó több ezer fiatal kultúráltan szórakozik - vélekedett.

Sajnálatos tényként említette ugyanakkor a szombati tragikus légi balesetet, amikor is egy sárkányrepülő zuhant le utasával, s mindketten életüket vesztették. A Művészetek Völgye hivatalos programjaival természetesen semmi összefüggése nincs a sárkányrepülésnek, azonban az eléggé nyilvánvaló, hogy az ide érkező több ezer vendég miatt települtek ők is a völgybe - vélekedett az őrnagy.

A parancsnok elmondta: az első baleset kedden volt; egy autós Vigántpetend és Pula között figyelmetlen vezetés miatt egy kanyarban fának ütközött, majd az árokba borult, de ő és az utasa könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A szondázás negatív volt - tette hozzá.
A hat faluban naponta mintegy húsz rendőr teljesít szolgálatot - tájékoztatott a biztosítás parancsnoka.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.