Hiller István felvette a kapcsolatot a Vatikánnal

Hiller István felvette a kapcsolatot az Apostoli Szentszékkel; az oktatási és kulturális miniszter a szaktárca hétfői tájékoztatása szerint nemrégiben irodájában egyeztetett a pápai nunciussal, és elképzelhető, hogy az év végén látogatást tesz a Vatikánban.

Ezt a minisztérium sajtóirodája azután közölte az MTI-vel, hogy az egyik internetes hírportál közzé tette információját arról: "Hiller István a közelmúltban bejelentés nélkül, titokban Rómába utazott azért, hogy személyesen tárgyalásokat folytasson a Vatikán vezetőivel, a szentszéki megállapodás felülvizsgálatáról".

"Elhallgatott Hiller-kudarc Vatikánban" címmel az Index internetes portálon az jelent meg: "a Szentszékkel kötött megállapodás felülvizsgálatát megcélzó miniszter hiába utazott ki Rómába, érdemben senki sem foglalkozott vele".

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium sajtóirodája az információkra reagálva az MTI-vel azt közölte: a kapcsolatfelvétel a Szentszékkel - miként eddig is, úgy a továbbiakban is - a vatikáni diplomáciai szokásoknak és kötelezettségeknek megfelelően történt és történik.

Az MTI-hez eljuttatott rövid közlemény szerint Hiller István július 18-án Szalay utcai irodájában egyeztetett a pápai nunciussal. "Megbeszélésük eredményeképp elképzelhető, hogy Hiller István miniszter 2006 végén látogatást tesz a Vatikánban" - közölte a szaktárca.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.