Mel Gibson részegen antiszemita?

Nyomdafestéket nem tűrő hangnemben zsidózott Mel Gibson, amikor péntekre virradóra Malibuban ittas vezetésért őrizetbe vették. Őrjöngve azt kérdezte az intézkedő rendőrtől, hogy zsidó-e, majd azt kiabálta, hogy minden háborúért a zsidók a felelősök. James Mee rendőr felkínálta Gibsonnak, hogy önként üljön be a járőrkocsiba, ám a filmsztár ellenállt, ezért erősítést kellett kérni, és végül megbilincselték.

Mee jelentését főnökei viszszaadták azzal, hogy írjon másikat, amelynek csak a mellékletében szerepelnek Gibson szavai. Az eredeti jelentés négy kézírásos oldala azonban eljutott a Time Warner médiacég tulajdonában lévő, TMZ.com nevű internetes magazinhoz. Ezek után a malibui rendőrség is közölte, hogy mindent nyilvánosságra fognak hozni, Gibson pedig rövid közleményben tudatta, hogy maga sem hisz abban, amit magán kívül kiabált. A színész-rendező hosszú ideje küzd az alkoholizmussal. Abraham Foxman rabbi, a Rágalmazásellenes Liga vezetője szerint azonban a szesz csak megoldja a nyelvet, és ilyenkor az emberek kimondják, amit addig is gondoltak. - A szívében a zsidókról szóló összeesküvés és gyűlölet lakozik - mondta Gibsonról Foxman.

A filmest egyesek antiszemitizmussal vádolták, amiért a Krisztus passiója című, keresztény körökben nagy sikert aratott művében hátrányosan ábrázolta a zsidókat. Gibson cáfolta a vádakat, és az ABC televízió felkérésére négyrészes sorozatot kezdett készíteni a holokausztról. Hollywoodban sokan érzékenyek az antiszemitizmusra, ami annak ellenére megnehezítheti Gibson további munkáját, hogy rendszeresen dolgozik zsidó filmesekkel. A Walt Disney decemberben tervezi bemutatni következő filmjét. Az Apocalypto a maja civilizáció hanyatlásáról szól.

Órákkal Gibson letartóztatása után, de még mielőtt a kijelentései napvilágot láttak volna, Seattle-ben egy zavart elméjű arab férfi antiszemita nézeteket hangoztatva egy zsidó szervezet épületében megölt egy nőt és öt személyt megsebesített, majd a biztonsági őrök golyói vele is végeztek.

Mel Gibson egy tavalyi sajtótájékoztatón Mexikóban
Mel Gibson egy tavalyi sajtótájékoztatón Mexikóban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.