Lezuhant egy sárkányrepülő Kapolcson

A Kapolcs térségében szombaton lezuhant sárkányrepülő vezetője és utasa a helyszínen életét vesztette - közölte a rendőrség.

Sétarepülés közben, eddig ismeretlen okokból zuhant le a motoros sárkányrepülő a falun kívül. A rendőrség a vizsgálatot megkezdte.

A Művészetek Völgye sajtófőnöke közölte, hogy a sárkányrepülés nem képezte részét a rendezvény hivatalos programjának, tudomásuk szerint egy szakhatósági engedélyekkel rendelkező magánvállalkozás indította útjára a gépeket. A vállalkozás nem a fesztivál hivatalos területén, hanem magánterületen működött Kapolcs és Taliándörögd között.

Több szemtanú is azt vélte látni, hallani, mintha a sárkányrepülő motorja leállt volna és emiatt a pilóta kényszerleszállást kísérelt volna meg. A helyszíni szemle ezt azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta. A légcsavar sérüléséből viszont arra lehetett következtetni, hogy a becsapódáskor állt a sárkányrepülő motorja. Az, hogy ez műszaki okok miatt történt, vagy a pilóta maga vette le a gázt, a további vizsgálatok alapján derítik ki.

A gép okmányai nem voltak a helyszínen, így nem tudták megállapítani, hogy rendelkezett-e érvényes légi alkalmassági engedéllyel. A pilóta okmányai rendben voltak, ezekből kiderült, hogy  14 éve van érvényes jogosítása sárkányrepülőre és oktatásra, közölte a rendőrség.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.