A Ringier nem tervezi részesedése növelését a Népszabadságban

A Ringier jelenleg nem tervezi, hogy a meglévők mellé újabb tulajdonrészt vásároljon a Népszabadságot megjelentető társaságban - közölte az MTI érdeklődésére Papp Béla, a Ringier Kiadó Kft. ügyvezető igazgatója, a Népszabadság Rt. igazgatósági tagja.

"Se egy ilyen vásárlás, se ajánlattétel nincs napirenden a tulajdonos részéről" - mondta, hozzátéve, "távlatosan ez elképzelhető cél lehet, de jelenleg más prioritásaink vannak", példaként említve a politikai napilap gazdasági helyzetének javítását.

Az esetleges személyi változásokkal kapcsolatos kérdésre annyit közölt mint igazgatósági tag, hogy: Vörös T. Károly főszerkesztő megbízatása ez év végéig szól.

A Népszabadság Zrt. jelenlegi tulajdonviszonyai három évvel ezelőtt alakultak ki, amikor a svájci anyacég tulajdonában lévő Tabora B.V. - a korábbi 49,9 százalékos része mellé - újabb 17,7 százalékot vett át a Bertelsmann AG/Gruner+Jahr AG-tól.

A közelmúltban írt arról a Heti Válasz, hogy Michael Ringier, a médiabirodalom tulajdonosa az év elején "szóba hozta" Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek, hogy "67 százalékos tulajdonrésze mellé megvásárolná azt a 26 százaléknyi részvényt, amelyet az MSZP által létrehozott Szabad Sajtó Alapítvány birtokol a Népszabadságban". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.