Landis doppingolt

Floyd Landis, a Tour de France idei győztese volt az, aki doppingvétséget követett el a vasárnap zárult körversenyen - jelentette be az amerikai sportoló csapata, a Phonak.

A sportág nemzetközi szövetsége szerdán tette közzé, hogy az egyik vizsgálat "a normálistól eltérő" eredménnyel zárult, de az illető nevét akkor nem hozták nyilvánosságra. A Reuters hírügynökség értesülése szerint Landist azt követően ellenőrizték, hogy megnyerte a verseny 17. szakaszát. A doppingkontrollon tesztoszteron nyomaira bukkantak szervezetében.

Mint arról lapunk is beszámolt, a korábbi években a hétszeres Tour-bajnok Lance Armstrong "vízhordójaként" szereplő, harmincéves amerikai az idei francia körverseny 16. szakaszán olyan gyengén szerepelt, hogy nem csupán át kellett adnia az élen állónak járó sárga trikót, de az összetett versenyben behozhatatlannak tetsző, nyolcperces hátrányba került. A másnapi, 17. etapon mintha kicserélték volna, hatperces előnnyel nyert, ezzel visszatértek végső győzelmi reményei. A szombati időfutamon aztán olyan jól szerepelt, hogy viszszaszerezte a sárga trikót, s előnyét megtartva meg is nyerte az idei Tour de France-ot. Győzelméhez telefonon gratulált George W. Bush amerikai elnök is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.