Mondtak B-t is

Hiába az összességében enyhébb ítélet, az olasz sportbíróság kedd este nyilvánosságra hozott másodfokú döntéseivel senki sem elégedett.

"Megúszták!" - ez az olasz sportsajtó véleménye. "Felháborító! Nem adjuk fel! Polgári perrel folytatjuk!" - így szól a klubok tiltakozása. Giovanni Cobolli Gigli, a Juventus elnöke közölte: egyedül a torinóiakat büntették meg, s a csapat minden elképzelhető bírósági fórumon fellebbezést nyújt be. A másodosztályba zavart egyletet az sem nyugtatja meg, hogy a mínusz 17 pontra csökkentett kezdő hátrányból könnyebb lesz előrelépnie, mindenesetre a 120 ezer eurós bírság korántsem nyomasztó teher a 150 milliós forgalmat felmutató együttesnek.

A Fiorentina és a Lazio szurkolói megünnepelték az első osztályban maradást. Diego Della Valle, a firenzeiek és Claudio Lotito, a rómaiak elöljárója azonban az európai kupákból történő kizárás miatt további harcra készül. A Milan sem tartja győzelemnek az enyhébb másodfokú ítéletet, amely azonban Adriano Galliani, a kilenc hónapra eltiltott milánói vezető szerint "jobb, mint az első". Galliani amondó, hogy a Fiorentinához (-19) és a Lazióhoz (-11) hasonlóan ponthátrányból rajtoló Milan (-8) decemberre behozza az élmezőnnyel szembeni lemaradását.

Egyedül talán Franco Carraro, az Olasz Labdarúgó Szövetség - épp a botrány miatt lemondott - exelnöke elégedett, mivel "csupán" 80 ezer euróra bírságolták. Nem járt ennyire jól Luciano Moggi, a "Keresztapa": a Juventus volt igazgatóját - a pénzbüntetésen túl - öt évre eltiltottak a futballtól. "Hihetetlen igazságtalanság történt velem!" - kommentált Moggi. A viszonylag kegyes másodfokú ítélet viszont főleg Guido Rossinak, a szövetség élére kinevezett kormánybiztosnak nem tetszik, aki dorgálás helyett példamutató büntetésben reménykedett az itáliai labdarúgás megtisztításáért. Az Internazionale most az egyszer nem "sír", hanem inkább a Juventustól elvett aranyérmet követeli. Massimo Moratti, a milánói klub első embere ugyanakkor nemet mondott a liga elnöki székére; nem kívánja átvenni Galliani örökségét.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.