Bojárral erősít Demszky

Főpolgármesteri biztossá nevezte ki Demszky Gábor Bojár Iván András művészettörténészt, akinek az lesz a feladata, hogy kidolgozza a "Budapest - Európa fővárosa 2011-ben" projektet. A szakember ősszel az SZDSZ listáján is szerepel képviselőjelöltként - jelentette be tegnap a főpolgármester.

A szabad demokraták augusztus 23-án döntenek a fővárosi listáról, addig pedig Demszky szinte minden héten egy-egy újabb jelöltet fog bemutatni, akikről további részleteket nem árult el. A főpolgármester szerint csapata új tagjait "a városvezetés legmagasabb szintjén" - vezető tisztségviselőként vagy képviselőként - vonja majd be a munkába. A csapat jövőbeni tagjai azonban legfeljebb az SZDSZ-frakcióból, esetleg további főpolgármesteri megbízottakként segíthetik Demszkyt, a lehetséges főpolgármester-helyettesekről ugyanis egyrészt a koalíciós partner MSZP-vel kellene egyeztetni, a hivatali köztisztviselők főnöke pedig nem a főpolgármester, hanem a főjegyző.

Budapest 2011-ben azért lesz Európa fővárosa, mert Magyarország akkor veszi át az unió soros elnöki tisztét. A főpolgármester szerint a Bojárra bízott projekt része az óbudai gázgyár múzeumnegyeddé alakítása, a Belváros - vagyis Budapest szíve - fejlesztése, a közraktárak rendbehozatala, valamint a teljes Duna-part átépítése.

Honlappal és bloggal
készül Tarlós

Szakmai városvezetés, munkacsoport kialakítása a mindenkori kormánnyal, kormányoldali és ellenzéki helyettesek, szigorú rend a közterületeken, a BKV átszervezése, a városháza pénzügyi átvilágítása, valamint harc a korrupció ellen - így foglalható össze Tarlós István, a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt programja, amelyet tegnap indult honlapján tettek közzé. Tarlós internetes naplót, blogot is ír, amiből kiderül: szerinte Demszky "a budapestieket hosszú évek óta pszichológiai kísérlet alanyaiként használja".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.