Úszó Eb: a műúszók avatták fel az ötvenes medencét

Két színhelyen, de egyidőben rajtolt a magyarországi úszóEurópa-bajnokság: délelőtt 10 órakor a nyíltvízi úszók férfirészlege10, a női pedig 5 kilométeren kezdte meg a kontinentális szintűversengést Balatonalmádinál, miközben Budapesten, a margitszigetivadonatúj Széchy Tamás Uszoda 50-es medencéjében a műúszók egyéniviadala rajtolt el.

A szinkronúszásnak is nevezett műfaj kiválóságainak Eb-versenye előtt Kárpáti Bernadett, a vendéglátók csapatának tagja "előszinkronizált", vagyis az ő gyakorlatával próbálták ki a pontozóktól kezdve a technikai berendezésekig a "működőképességet", s miután minden rendben találtatott, szép sorban húsz ország szólistáit szólították a szabadon választott előadásához. Elsőként az osztrákok versenyzője, Elisabeth Mahn ugrott a medencébe, a magyar színeket képviselő Acsay Csilla 13-ként adhatta elő háromperces gyakorlatát.

Miközben a zenés kűrök zajlottak, s egyre többen érkeztek a margitszigeti vízi központba, helyet foglalva a mobil lelátók széksoraiban, az élet más hangjaira is fel lehetett figyelni: munkagépek, kézi szerszámok zaja, szorgosan ügyködő munkások siserahada jelezte, hogy az utolsó simítások az Eb első napjára maradtak. Akadt teendő a sajtótribünön is, serény kezek ragasztgatták a hazai és nemzetközi médiumok egyre-másra érkező tudósítóit "helyreigazító" névtáblákat.

Az oroszoké az első aranyérem
Jekatyerina Szelivercova nyerte a magyarországi úszó Európa-bajnokság első aranyérmét: az orosz versenyző a nyíltvízi úszók 5 km-es távján bizonyult a leggyorsabbnak. Szelivercova mögött a francia Cathy Detrich lett a második, míg a harmadik helyen holtversenyben a szintén orosz Larissza Ilcsenko és a cseh Jana Pechanova végzett.

A három magyar résztvevő a mezőny végén zárt: Prohászka Ágnes a 22., Sallai Ágnes a 23., Gledura Bianka pedig a 24. helyen végzett, csupán egy ukrán maratonistát szorítva maguk mögé.

(forrás: MTI)

Szinkronúszók az új Széchy Tamás uszodában
Szinkronúszók az új Széchy Tamás uszodában
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.