Szállodaváros a Rába partján

A napokban átadták az ország első Park Inn szállodáját Sárváron. A 16ezer lakosú Rába-parti kisváros lassan a szállodák városa lesz: ajelenlegi 1500 szálláshelyet négyezerre akarják növelni.

A sárvári gyógyfürdővel szemben két év alatt építették fel a magyar tulajdonú, de üzemeltetési szerződéssel a brüsszeli központú multinacionális Rezidor SAS szállodacsoporthoz tartozó négycsillagos szállodát. Az ötszintes, légkondicionált épület 4,5 milliárd forintba került - mondta Tóth András üzemeltetési igazgató. Hozzátette: már most sok osztrák, német vendég lakik az épületben, ahonnan belépőjegy nélkül lehet átmenni a szemközti gyógy- és wellnessfürdőbe.

Kellemesen fiatalos benyomást kelt a Park Inn szállodaláncra jellemző formatervezés, a piros, sárga, zöld és kék színek variációja. Az épületben 223 szoba, egy 300 fős konferenciaközpont négy kisebb szekcióterem, valamint belső gyerekjátszótér van.

Dénes Tibor polgármester elmondta: az építkezéshez a város 270 millió forintért adta a telket, így az ár a fürdő költségvetését gazdagította. Eddig mintegy 1500 szálláshely volt a városban. A cél az - fűzte hozzá a polgármester -, hogy ez a szám négyezerre nőjön úgy, hogy a Danubius és a Park Inn mellett több új szálloda is épüljön. Megvalósításukat azzal segítik elő, hogy a fürdő mellett 2,8 kilométeres utat építenek. Dénes Tibor megjegyezte: ezen a területen a minap adták át a 91 lakóautót befogadó kempinget, már építenek egy ötcsillagos 540 ágyas szállodát is, és előkészületben van egy 400 ágyas beruházás.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.