Krisna-völgyi Búcsú esküvővel és labirintussal

Indiai esküvő, Karma labirintus, vegetáriánus főzőverseny és valóságshow is lesz a negyedik alkalommal megrendezendő Krisna-völgyi Búcsún,amelyet Somogyvámoson tartanak július 28. és 30. között.

A Balatontól mindössze 30 kilométerre lévő helységbe a Krisna-völgyi Búcsú idején mindig tízezrek látogatnak el, hogy bepillantást nyerjenek a krisnások életébe. Rádhá Krisna dász - a megszólítás annyit tesz: szolga -, az MTI-nek elmondta: "Az idei fesztiválon a krisnások megismerésére legjobb lehetőséget a valóság show nevű program kínál, amelynek keretében az érdeklődők beöltözhetnek a mi ruhánkba, megnézhetik hogyan élünk, meditálhatnak velünk, továbbá egy egyszerű indiai kenyérféle sütését is megtanulhatják, ha bejönnek a négyrészes sátorba".

A fesztivál egyik leglátványosabb és legnépszerűbb programja az indiai esküvő, amelyet szombaton és vasárnap délben rendeznek meg. A hétvégén három pár esküszik meg - szombaton kettő, vasárnap egy - a közönség előtt. A menyasszonyok már hajnali fél ötkor elkezdenek készülődni a ceremóniára, azért ilyen korán, mert kezüket, lábukat hennával díszítik, arcukat festékkel színezik és ez nagyon sokáig, olykor 17 óra hosszat is eltarthat - tudta meg az MTI Rádhá Krisna dásztól, a rendezvény turisztikai iagazgatójától.

Az esküvő is rendkívül színes és látványos, a vőlegény virágfüzéreket ad saját és menyasszonya szüleinek, majd elkezdődik a szertartás, amelynek végén tűzáldozatot mutatnak be, vagyis gabonát szórnak a lángokba. Az idei fesztivál újdonsága az úgynevezett Karma labirintus. A látogatók 270 négyzetméter nagyságú területen, két méter magas oszlopok közé kifeszített vásznak között bolyonghatnak. Az útvesztőben akár két órát is el lehet tölteni - mondta el Rádhá Krisna dász.

Az Asztali örömök Somogyban elnevezésű rendezvénysorozat részeként tartják a Vegetáriánus Ételek Fesztiválját vasárnap. Ezen szakácsok, háziasszonyok mérhetik össze tudásukat, illetve bárki, akinek ízletes, vegetáriánus ételrecept van a tarsolyában. A háromnapos fesztivált színpadi műsorok, zenés-táncos előadások, pantomim, küzdősport bemutató és kirakodóvásár teszi még színesebbé.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.