Itália, patália

Ma estére vagy legkésőbb holnap reggelre várható az olasz sportbíróság másodfokú ítélete az elhíresült bundaügyben.

Mivel kedden lejár az európai kupák nevezési határideje, rögtön ki is hirdetik, Itália mely csapatokat nevezi a klubtornákra. Az elítélt egyesületek pedig magasabb bírói fórumhoz fordulhatnak.

"Reménykedünk" - ezt ismételgetik vasárnap óta a Juventus, a Fiorentina, a Lazio és a Milan ügyvédei, akik az első fokú ítéletnél mindannyian enyhébb döntésben bíznak. Ugyanakkor az ügyész megerősítette, hogy még szigorúbb büntetést kér: a Juvét a harmadosztályba, a Milant pedig a másodosztályba szeretné viszszasoroltatni.

Ám a torinói klub vezetői el sem tudják képzelni, hogy tovább sújtanák őket, sőt. Azt a célt tűzték maguk elé, hogy elérjék: az illetékes testület csökkentse pontbüntetésük mértékét, s ne kelljen mínusz 30-ról indulniuk a Serie B-ben. Úgy vélik, amennyiben az eredeti ítélet marad érvényben, legalábbis kétséges, hogy az együttes a meggyengült kerettel képes lesz-e megkapaszkodni a második vonalban. Enyhítést kér maga számára a Fiorentina és a Milan is, de erre - így a jól értesültek - a Laziónak van a legjobb esélye. A csapat mellett szólhat egy játékvezetői vallomás, amely cáfolja, hogy a rómaiak mérkőzést vásároltak volna.

Akármi történjen is, a labadarúgó-szövetséget vezető kormánybiztos, Guido Rossi az ítélet után azon nyomban közli az európai klubtornákon szereplő csapatok névsorát. Az is valószínűsíthető, hogy a kusza ügy folyományaként az olasz bajnokság rajtja szeptember 10-re tolódik ki.

l Adótartozás miatt kizárta az élvonalból a bukaresti Sportul Studentesc csapatát a Román Labdarúgó Szövetség.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.