Együtt a Thürmer-féle munkáspárt és a Honfoglalás 2000 Egyesület

Hosszú távú együttműködést tervez a szélsőjobboldali Honfoglalás 2000 Egyesület és a Magyar Kommunista Munkáspárt. Egyik felet sem zavarja a másik ideológiája és múltja.

Közös sajtótájékoztató, közös interjú a Vasárnapi Újság című rádióműsorban - közeledik egymáshoz a szélsőjobboldali Honfoglalás 2000 Egyesület és a szélsőbaloldali Magyar Kommunista Munkáspárt. A közös cél: "a liberális Gyurcsány-kormány elmozdítása". A két szervezet már a 2004. december 5-i népszavazás előkészítésében is együttműködött, amikor az egészségügyben a privatizációt megakadályozni hivatott első kérdéshez a Fidesszel együtt, közösen gyűjtötték az aláírásokat.

Budaházy György, a radikális jobboldali mozgalom egykori frontembere, a 2002-es hídfoglaló, aki saját bevallása szerint már távozott a politikából, s most tőlünk hallott az együttműködésről, azt mondta: "Nem ülnék le Thürmerrel, aki ünnepli a szovjet megszállást, de Gyurcsánnyal még kevésbé".

Ennek ellenére a két fél szerint a tagság teljes mellszélességgel állt ki a kapcsolat felvétele mellett. Ezt Thürmer mellett Szilvásy György, a Honfoglalás 2000 elnöke is megerősítette.

Thürmer Gyula úgy látja, ha két szervezet egyetért abban, hogy ne adják el a kórházakat és ne vezessék be a tandíjat, akkor együtt kell működniük. A Munkáspárt elnöke azt mondja, nem ideológiai vitákat folytatnak - hiszen ilyen tekintetben nincs közöttük egyetértés -, de azt látják, hogy cselekedni kell, mert veszélybe került az ország. Arra a felvetésre, hogy különös látvány lenne egymás mellett a vörös csillag és az árpádsávos lobogó, Thürmer úgy reagált, hogy még nem döntöttek egy esetleges közös demonstrációról a Gyurcsány-csomag ellen.

Másként látja a helyzetet a Munkáspártból kizárt-kivált Vajnai Attila, akit, mint mondja, többen is felháborodva kerestek meg a hír hallatán. Vajnai szerint Thürmer a maradék hitelét is eljátszotta azzal, hogy összefogott a szélsőjobbal. Úgy gondolja, ez meggyorsítja az átigazolásokat a tavaly novemberben létrehozott új, Magyarországi Munkáspárt 2006 nevű pártba.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.