A fogyózáshoz is jó lelkiállapot kell

Ez derül ki többek között a Bye-bye Háj című könyvből, amely három népszerű sportoló életmódját mutatja be. Kállai Ildikó fitnesz világ- és Európa-bajnok, Kőbán Rita olimpiai és világbajnok kajakozó és Pesuth Rita kick-box-világbajnok arról mesél, hogyan él, és miként őrzi alakját. Kállai Ildikót maga Schwarzenegger öleli át az egyik fotón, Schumacherrel a Hungaroringen találkoztak, de nem kevésbé fontos kép, amelyen kisfiával, Zalánnal együtt eszik a saját recept szerinti bundáskenyeret. A trükk: három tojás fehérjét, de csak egynek a sárgáját keveri össze egy kis algával és tengeri sóval. Szezámmagot vagy mandulaforgácsot szór a szeletekre. Nem ujjnyi olajat tesz a serpenyőbe, csak ráspriccel egy kis szójaolajat, és gyorsan megsüti.

Pesuth Rita fehér tüll balettruhával lépett kislányként színpadra, de a Bruce Lee-filmek hatására átpártolt a karatéra. A kick-boxtól tanult rendet és céltudatosságot. Meccs közben nem is érez fájdalmat. A fogyókúrázóknak – sok saját küzdelem tapasztalata után – azt tanácsolja: aki diétára adja a fejét, találja meg azt a pillanatot, amikor kifejezetten jó passzban van lelkileg.

Kőbán Rita elmondja, hogy talált ki kínjában egészséges nassolni valókat. Például ötleteit mondja el, például zöldségfalatkákat sütött ki, és azt ropogtatta olvasás közben. Tönkölylisztből pedig sajtos batyut gyúrt, fokhagymával és majorannával ízesítve. De bemutatja a mamája egyik kedvencét is:

Roston sült pulykamell sajtmártással:

Hozzávalók: 50 dkg pulykamellfilé, grill fűszerkeverék, őrölt bors, csipetnyi tengeri só, 0,4 dl olívaolaj. A mártáshoz: 20 dkg tolnai sovány sajt, 2 dl sovány tejszín, kevés őrölt fehér bors, tengeri só és szerecsendió.

Elkészítése: a hússzeleteket befűszerezzük, a forró rostlapot megkenjük olívaolajjal, a húsokat pirosra sütjük. A sajtmártáshoz a tejszínt felforraljuk, megfűszerezzük, és annyi reszelt sajtot adunk hozzá, hogy folyamatos kevergetéssel mártássá sűrűsödjön.

A köret: fűszeres brokkoli

Hozzávalók: 1,5 kg brokkoli, 10 dkg light margarin, ízlés szerint delikát, őrölt fehér bors, őrölt szerecsendió, kevés tengeri só.

Elkészítése: a brokkolihoz adunk egy kevés felforrósított margarint, megfűszerezzük, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.