Egyetemistákkal népesült be Zamárdi

A sikeres nulladik nap után hivatalosan is megnyílt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) tegnap Zamárdiban.

A július 22-ig tartó kulturális, zenei, közéleti és turisztikai rendezvény idén a korábbiaknál is több látogatót vonz, mintegy harmincezer fiatalra számítanak a rendezők - mondta Tibenszky Móni Lisa ügyfélkapcsolati referens.

A jelenleg 11 hektáron otthont kapott találkozó területe két napon belül további négy hektárral bővül a Zamárdi partszakaszon.

A programok középpontjában ezúttal is a zene áll. A délután négy órától hajnali négyig tartó koncertek párhuzamosan négy színpadon szólnak, s a kínálatban a Tankcsapda csakúgy megtalálható, mint Yonderboi. Újdonságnak számít az úgynevezett tribute-színpad, amelyen világhírű rockegyüttesek életműve hangzik fel hazai előadók tolmácsolásában.

A Magyar Filmszemle díjnyertes alkotásai láthatók a mozisátorban, emellett csaknem 40 civil szervezet, egyesület képviselői is jelen vannak a rendezvény területén. A HÖOK közéleti sátra vitáknak, vetélkedőknek ad teret, a turisztikai kínálatban pedig bortúra és lovas túra is szerepel.

Az Európai Parlament támogatásával létrehozott gömbsátor azokat a fiatalokat várja, akik információt szeretnének kapni az Európai Unióban kínálkozó lehetőségekről.

Gyárfásné dr. Fekete Judit, a Miniszterelnöki Hivatal EU- kommunikációs főosztályának főcsoportfőnöke a nyitást követően elmondta: az eddig már kilenc helyszínen kipróbált gömbsátor vendégei elsősorban a külföldi pályázati, tanulási és ösztöndíj-lehetőségekről kértek információt.

Résztvevõk bikiniben - hivatalosan is megnyitották a találkozót
Résztvevõk bikiniben - hivatalosan is megnyitották a találkozót
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.