Reformbizottság: készül a lista

Szinte már csak a hivatalos felkérések postázása van hátra, és ezt követően nekifoghat a megbeszélés-sorozatoknak a Draskovics Tibor nevével fémjelzett Államreform Bizottság.

A testület tagjait hamarosan felkéri a kormányfő. A külső tagok listája majdnem kész, bár még változhat - a jelöltek személyéről ezért csak annyit tudni, hogy a gazdasági élet neves szereplői, szakértői közül kerülnek ki. Az elképzelés szerint a kiszemeltek megkeresése, majd ezt követő hivatalos felkérése után másfél-két héten belül összeülhet a bizottság első hivatalos ülése, amire jó esetben még a hónap vége előtt sor kerül. Valószínű, hogy első körben azokat az elképzeléseket tárgyalják meg, amelyeket a bizottság alelnöke, Draskovics Tibor készített elő. A témalista így már biztosan készen áll, s az első pontok között például a közigazgatás reformja szerepelhet, ami a tervezett karcsúsítás mellett a teljesítménybérek bevezetését és az új kormányzati negyed kialakítását, illetve a mai kormányzati ingatlanok hasznosítását is tartalmazhatja.

A testületnek hat kormányzati tagja lesz: az élén álló miniszterelnök és az alelnök mellett - a kormányfő állandó helyettesítőjeként - Kiss Péter foglalkoztatáspolitikai miniszter, Veres János pénzügyminiszter, Szilvássy György kancelláriaminiszter és Petrétei József igazságügy-miniszter. Várhatóan állandó meghívottként vesz még részt az üléseken Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos is. Valószínűsíthető, hogy hozzájuk még hat-hét külső tag csatlakozhat a hivatalos felkérések postázását követően.

Draskovics Tibor
Draskovics Tibor
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.