Tízek nélküli társaság

Határozatképtelen volt tegnap a MOB elnöksége, miután annak tíz tagja - előzetes bejelentésének megfelelően - nem ment el az ülésre.

Határozatképtelen volt tegnap a MOB elnöksége, miután annak tíz tagja - előzetes bejelentésének megfelelően - nem ment el az ülésre. A távolmaradók csütörtökön rendkívüli elnökségi ülés összehívását kérték a MOB elnökétől: az alapszabály 20. paragrafusa 2. pontja szerint nyolc napon belül meg kell tartani azt. Tekintettel azonban a tagok elfoglaltságaira, az érintettek augusztus 2-át, 3-át, 4-ét, 5-ét, 7-ét, 8-át vagy 9-ét javasolják alkalmas időpontnak.

Lapunk információja szerint az elnökségi ülésről távolmaradók közül többen is lesújtónak tartják, hogy a MOB elnöke rövid időn belül két esetben is bepanaszolta a NOB-nál a MOB-ot. Ugyancsak rendkívül sajnálatosnak ítélik, hogy az olimpiai bajnokokat körtelefonon keresik, és arra ösztönzik, hogy álljanak ki Schmitt Pál mellett. A MOB elnökségének munkáját a MOB-tagok hivatottak értékelni. A távolmaradók fontosnak tartják leszögezni azt is, hogy az ügyben Schmitt elnök fordult először a nyilvánossághoz, azt a látszatot keltve, mintha akármelyik MOB-tagot a politikai nézeteiért diszkriminálnák.

A tegnapi elnökségi ülés elején Schmitt bejelentette, hogy a napirend pontjainak túlnyomó többsége nem igényel szavazást, ezért azokat megtárgyalja a pillanatnyilag csonka testület, főként, mert az értekezleten megjelent Elbert Gábor, a frissiben megalakult Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium sportügyekért felelős szakállamtitkára és Erdei Tamás, a Nemzeti Sportszövetség új elnöke.

Elbert közölte, hogy az állam továbbra sem vállal szerepet a civil szervezetek életében, ugyanakkor a sportstratégiáról közösen kell dönteni, s megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint a hatékonyabb működés érdekében elengedhetetlen a köztestületek számának csökkentése. Erdei szerint azzal, hogy az állami irányításban jelentős változások történtek, óriási lehetőséget kapott a civilszféra a sport helyzetének rendezésére. Schmitt bejelentette, hogy - a két fél megegyezése értelmében - a MOB és az NSSZ igyekszik szorosabbra fűzni a kapcsolatot.

Schmitt - reagálva a "tízek" kérésére - tudatta azt is: azon lesz, hogy augusztus első hetében megtarthassák az ülést.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.