Lesz még Budán kutyavásár

A pandúrkáplár tévedett: mégis lesz kutyavásár Budán, méghozzá éppen ma: öt ebmentő civil szervezet rendezi a Kapisztrán téren.

Az egyik szervező, a Lelenc Kutyamentő Egyesület elnöke érdeklődésünkre elmondta, délelőtt 11-től délután ötig várják a téren a reménybeli gazdákat, nagyjából harminc otthonra váró kutyával. Ahogy Tenner Anna fogalmazott: az ebeket térítésmentesen kapják meg, akiknek megtetszenek, de nem feltétlenül automatikusan. Az örökbe adók ugyanis megnézik, hová, milyen körülmények közé kerül az állat, ezért a kutyát és az új gazdát elkísérik, hogy meggyőződhessenek, ezek a körülmények megfelelőek (ha nem azok, ugrott a vásár). Az ebmentők egyébként folyamatosan keresik a gazdákat, a mai rendezvényt részben annak szentelik, hogy minél több emberrel megismertessék missziójukat.

A kutyavásáron lesz egy kis attrakció is, mentő-, vakvezető és ún. terápiás (bizonyos betegségek könnyebb elviselésében, gyógyításában segítő) kutyák mutatják be tudományukat a Budavári Nyár c. rendezvénysorozat publikumának. (B. T.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.