Olasz bunda: másodosztályba kerül a Juventus

A római sportbíróság első fokon bűnösnek találta mérkőzések eredményének manipulálásával a Juventus, a Fiorentina, a Lazio és az AC Milan labdarúgócsapatát.

A Juventus, a Fiorentina és a Lazio együttesét a másodosztályba sorolták vissza, ráadásul a Juventust megfosztották az utóbbi két bajnoki címétől, és a következő idényt 30 pont levonással kell kezdenie. A Milan maradhat az élvonalban, ám 15 pont mínusszal kezdi a szezont, és nem vehet részt a Bajnokok Ligája 2006/07-es kiírásában.

A botrány május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi, a Juventus azóta már lemondott igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor. A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhetett közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.