Izrael elleni totális háborúval fenyeget a Hezbollah

Az Izrael elleni totális háborúval fenyegetett péntek este a libanoni síita Hezbollahh vezetője, Szajjid Haszan Naszrallah kilátásba helyezve, hogy a zsidó állam belső területeit is támadni fogják.

A politikus előre felvett beszédét a lázadószervezet televíziója azt követően közvetítette, hogy az izraeli légierő csapást mért a Hezbollah bejrúti főhadiszállására. Naszrallah azonban beszédében nem említette meg ezt a támadást. Hangoztatta ugyanakkor, hogy "...(Izrael) háborút akart kezdeni. Háborút indítunk ellene. Egy olyan nemzet ellen visel totális háborút (Izrael), amelynek meg van képessége, a tapasztalata és a bátorsága."

A Hezbollah vezetője arra szólította fel a libanoni népet, hogy ne adja meg magát és tartson ki szilárdan, mert a helyzet már túlment azon, amit a Hezbollah által lerabolt két izraeli katona megtorlása jelenthet. Hangsúlyozta, hogy nemcsak a libanoniak fognak szenvedni, mert Izrael megkóstolja a Hezbollah válaszcsapásait nemcsak Haifában, de Haifán túl, és még azon is túl is.

Eltaláltak egy izraeli hadihajót

Eltaláltak rakétáikkal egy izraeli hadihajót a Hezbollah gerillái pénteken a libanoni partok közelében - közölték libanoni biztonsági források. A hírt az izraeli hadsereg megerősítette, hozzátéve, hogy a hadihajóban csak kisebb károk keletkeztek. A szóvivő mindössze annyit árult el, hogy a hadihajót a libanoni partról vették tűz alá, más részletekkel nem szolgált. Az izraeli televízió úgy tudja, hogy senki sem sérült meg a támadásban. Libanoni biztonsági források előzőleg elmondták, hogy két rakéta talált el egy Bejrút partjai közelében lévő hadihajót. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.