Chirac szerint Zidane reakciója elfogadhatatlan

Jacques Chirac francia államfő szerint elfogadhatatlan az, amit Zinedine Zidane tett a múlt vasárnapi labdarúgó világbajnoki döntőben.

A franciák kapitánya a találkozó 110. percében kisebb szóváltást követően mellkason fejelte Marco Materazzit, az olaszok védőjét, ezt követően pedig a játékvezető kiállította a magáról megfeledkezett sztárt.

"Zidane reakciója egyszerűen elfogadhatatlan. Egy olyan virtuóz, mint ő, nem csinálhat ilyet, semmilyen körülmények között" - mondta Chirac.

Zidane szerda este, a Canal+ francia tévécsatornán beszélt először a történtekről, s azt állította: Materazzi rendkívül durva szavakkal sértegette az édesanyját és a lánytestvérét. Hozzátette: egyszer vagy kétszer még elengedte a füle mellett a szavakat, de amikor az olasz harmadszor is megismételte azokat, elvesztette a fejét. Megjegyezte, nem bánta meg tettét. Materazzi tagadta a francia klasszis állításait, de azt elismerte, hogy provokálta őt.

Az ügy kapcsán a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága már meghallgatta az olasz védőt, míg a visszavonult francia karmester jövő csütörtökön számolhat be a történtekről. (MTI/AP)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.