Szatmári kilőtte magát az Eb-n

Magyar szempontból rosszul kezdődött a budakalászi Európa-bajnokság: a női selejtező A csoportjából nem jutott tovább Szatmári Adrienn; ezáltal a válogatott nehéz helyzetbe került, mert a csapatversenybe a kiesett öttusázó kvalifikációbeli eredménye számít be.

Szatmári két számot követően még vezetett, hiszen úszásban második, vívásban ötödik lett. A lövészetet követően sikerült az élről az utolsó helyre kerülnie, miután az általa elért 136 kör roppant gyenge eredmény, mindössze 568 pontot ért. "Nincs magyarázat erre a teljesítményre - említette Mészöly Gábor lövészedző. - Remegett a keze."

Szatmári a futásban megpróbálkozott a szinte lehetetlennel: a nagy hőségben a legjobb idővel ért célba, ám így is csak a 17. helyen zárt az összetettben - a szombati döntőbe a legjobb tizenhat versenyző került...

Az olimpiai bajnok Vörös Zsuzsa ugyancsak az A csoportban magabiztosan versenyezve az első helyről jutott tovább. Vívásban harmadikként, úszásban és lövészetben negyedikként zárt; a futásnál már nem volt miért izgulnia, a soknak éppen nem mondható 584 pont is elég volt a csoportelsőséghez.

A női selejtezőben az eredetileg beharangozott negyvenegy versenyző helyett csupán harmincheten indultak, vagyis mindössze öten estek ki... A B csoportból a harmadik magyar csapattag, Máthé Vivien negyedikként, gond nélkül jutott tovább, a csak az egyéniben induló Füri Csilla ellenben majdnem lemásolta Szatmári produkcióját. Az úszás után még vezetett, ám a lövészetet követően (152 kör) ő is visszacsúszott az utolsó helyre. Közepes vívás után a futásban sikerült korrigálnia, és csoportjának 14. helyéről jutott a harminckettes "főtáblára".

Ma a férfiak selejtezőjét rendezik: magyar részről Balogh Gábor, Horváth Viktor, Fülep Sándor és Kállai Ákos indul; az első három tagja a csapatnak is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.