Tűz a Kőbánya-kispesti metróállomáson

Eloltották a 3-as metró kőbánya-kispesti állomásánál csütörtök délután, egy dohányüzletben keletkezett tüzet; egy embert füstmérgezéssel kórházba szállítottak - közölte a fővárosi tűzoltóság szóvivője az MTI-vel.

A tűz a dohánybolt raktárában, a buszvégállomás felé néző oldalon keletkezett, a füst a peronépület utasfolyosóját, és az ott lévő üzleteket töltötte meg - mondta Molnár Péter.
Hozzátette: az utasok többsége magától elhagyta a félig zárt területet, az üzletekben rekedteket légzőkészülékkel felszerelkezett tűzoltók kísérték ki.

Tájékoztatása szerint 10 autóval, mintegy 70 tűzoltó vonult a helyszínre, s a tűz megfékezése után nagyteljesítményű ventillátorokkal szellőztetik át a metróvégállomás területét.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint több embert is elláttak a nyolc autóval helyszínre vonult mentők, de csak az említett férfit kellett kisebb füstmérgezéssel kórházba szállítani.
Győrfi Pál hozzátette: szerencsére az utasok között nem tört ki pánik, és mivel a metró ezen a szakaszon a felszínen közlekedik, a keletkezett füst sem rekedhetett az alagútban.

Aba Botond BKV-vezérigazgató az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta, hogy nem a metróban, hanem az üzemi területen kívül, egy pékség raktárában keletkezett a tűz.

A vezérigazgató közölte, hogy a metrószerelvények a Kőbánya-Kispest végállomásig járnak, utasokat azonban csak a Határ útig szállítanak. A végállomáson ugyanis nem tudják biztonságosan "lehozni őket az üvegfalú hídról".

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.