Meghalt a volt magyar nyilasvezető

Meghalt a volt
magyar nyilasvezető

Az ausztráliai Melbourne-ben meghalt a népirtással és háborús bűnökkel gyanúsított Polgár Lajos. A Simon Wiesenthal Központ közleménye szerint a július 8-án elhunyt Polgár Lajosra bűnös emberként fognak emlékezni, aki támogatta a fasiszta mozgalmat, amelynek célja a zsidók megsemmisítése volt Magyarországon. (MTI)

Nagykoalícióról
tárgyalnak Ukrajnában

Tárgyalások kezdődtek Ukrajnában egy nagykoalíció létrehozásáról a Viktor Janukovics vezette Régiók Pártja és Viktor Juscsenko elnök Mi Ukrajnánk tömbje között. Olekszandr Moroz szocialista parlamenti elnök úgy fogalmazott tegnap, hogy nincs más megoldás az Ukrajnában kialakult politikai válságra, mint egy olyan széles koalíció létrehozása, amelynek tagja a Mi Ukrajnánk is. Erre nézve állítólag már alá is írtak a felek egy dokumentumot, s jelenleg kilencven százalék az esély e széles koalíció létrejöttére. (MTI)

Chirac a rasszizmus
elutasítására hívott fel

Az emberi jogok védelmére, a rasszizmus és az antiszemitizmus elutasítására szólított fel Jacques Chirac francia elnök tegnap a hazaárulással alaptalanul megvádolt és meghurcolt Alfred Dreyfus kapitány rehabilitálásának századik évfordulója alkalmából a párizsi Katonai Főiskolán rendezett nemzeti megemlékezésen. (MTI)

Őrizetben Blair
kampánypénzfelhajtója

Őrizetbe vette szerdán a Scotland Yard Lord Levyt, Tony Blair brit miniszterelnök személyes kampánypénzfelhajtó megbízottját, a kormányzó Munkáspártnak kiváltságok fejében nyújtott titkos magánhitelek ügyében, és ezzel a hetek óta folyó rendőrségi vizsgálat a brit kormányfő közvetlen közelébe ért. Az 1997-ben jórészt korrupcióellenes programmal hatalomra került
Munkáspárt a brit írott
és elektronikus sajtót néhány hete elöntő, leleplező riportok szerint a tavalyi választási kampány előtt vett fel bejelentés nélkül 14 millió fontos kölcsönt vagyonos adományozóktól. (MTI)

Chirac elnök Dreyfus-leszármazottakkal Párizsban
Chirac elnök Dreyfus-leszármazottakkal Párizsban
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.