Udvaros Dorottya pert nyert a Blikkel szemben

A Blikk című napilap megsértette Udvaros Dorottya színésznő személyiségi jogait - állapította meg szerdai jogerős ítéletével a Fővárosi Ítélőtábla, helybenhagyva ezzel a Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletét.

A Blikk az ítélet szerint valótlanul állította, hogy a színésznő rátámadt az őt igazoltató rendőrökre. A Blikk a jogerős ítélet szerint a való tényeket hamis színben feltüntetve Udvaros Dorottyáról azt a hamis látszatot is keltette,  hogy alkoholos befolyásoltság alatt, minősíthetetlen magatartást tanúsítva a közrendet jelentős mértékben sértette.

A bíróság szerint a rendőrségi iratok nem támasztották alá a lapban megjelenteket, a cikk kifejezései a bulváros túlzás kereteit jóval meghaladták, és így alkalmasak voltak arra, hogy az olvasók Udvaros Dorottya személyiségét torz módon értékeljék.

A bíróság a Blikk kiadóját eltiltotta a további jogsértéstől és elégtétel adására kötelezte. A kiadónak egymillió forint nem vagyoni kártérítést kell kamatostól fizetni Udvaros Dorottyának.

Mint ismeretes, az ismert művésznőt 2005. március 9-én este igazoltatták a rendőrök és alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá.

A rendőrség a színésznő ellen ittas vezetésért szabálysértési eljárást indított. A III. kerületi bíróság novemberi ítéletében a művésznőt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 35 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.