Megkezdik Toller László ébresztését

MSZP: Független legyen a konvergenciatanács

A szocialista frakció nem ért egyet az SZDSZ javaslatával, hogy a konvergenciatanácsot egészítsék ki az MNB elnökével, Járai Zsigmonddal és a parlament költségvetési bizottságának elnökével, Varga Mihállyal. Az indoklás szerint "a tanács megalakításának célja éppen az volt, hogy politikától független gazdasági szakemberek vegyenek részt a konvergenciaprogram kidolgozásában és végrehajtásának ellenőrzésében". (MTI)

Nemzeti Emlékhely: uniós források

Európai uniós forrásokat is szeretne nyerni a középkori koronázó- és királyi temetkezőhely jelentőségéhez méltó székesfehérvári Nemzeti Emlékhely kialakításához az emlékhely kuratóriuma - jelentette be a testület tegnapi ülése után Szili Katalin. Az Országgyűlés és egyben a kuratórium elnöke elmondta: a tavaly júniusban elfogadott feladatterv megvalósítására 180 millió forintot biztosít a központi költségvetés. (MTI)

Az MDF önállóan indul Debrecenben

Az MDF Debrecenben önállóan indul az önkormányzati választásokon, de nem állít saját polgármesterjelöltet, hanem Kósa Lajos jelenlegi fideszes polgármestert támogatja. Azért döntöttek Kósa támogatása mellett, mert az utóbbi nyolc évben Debrecen fejlődésnek indult, s ez a polgármesternek, illetve a fideszes-MDF-es városvezetésnek volt köszönhető. (K. Zs.)

Megkezdik Toller László ébresztését

Megkezdik Toller László pécsi polgármester fokozatos ébresztését, akit az autóbalesete óta intenzív osztályon kezelnek, és mély altatásban tartanak. A Pécsi Tudományegyetem Idegsebészeti Klinika igazgatójának tegnapi közleménye szerint a képalkotó vizsgálat (MR) alapján a művi altatás és invazív koponyaűri monitorozás fokozatosan megszüntethető. Dóczi Tamás professzor úgy látja, a fokozatos ébresztés több hétig is eltarthat. A szocialista képviselő június 19-én, szenvedett gépkocsibalesetet, a sofőrje pár napja meghalt. Az ügyben még tart a rendőrségi vizsgálat. (MTI)

Polgári keresztény párt alakult Nyíregyházán

Új politikai szerveződésként alakult meg Nyíregyházán a Nemzeti Keresztény Polgári Párt (NKPP). Kántor József alapító pártelnök közlése szerint a korábbi, hasonló nevű, politikai tevékenységet folytató egyesületből alakult párttá a szervezet. (MTI)

Helyreállítják a gödöllői zsidó temetőt

Helyreállítják a gödöllői zsidó temetőt, s a munkák költségét az önkormányzat fedezi - közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz), miután Gémesi György polgármester kedden látogatást tett a szervezet budapesti székházában. Gödöllő első embere vállalta, hogy az önkormányzat költségvetéséből rendbe hozzák az elhagyott temetőt. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.