Zidane miért egyedül viszi el a balhét?

Ha valaki ekkora sportszerűtlenséget követ el, büntetés jár érte. Miért nem nyelte le a fikázást (sértést) várt még tíz percet? Az öltöző folyosóján bemoshatott volna egy óriásit neki. Semmi baj nem lett volna belőle. Csakhogy nem tudta lenyelni. - írja alma a nolblogon.

"Zidane lefejelte Materazzit. A bíró nem látta, pár perc múlva kiállította. Tényleg sportszerűtlen volt, ráadásul egymilliárd ember szeme láttára.

Igen ám, de mi csak a végeredményt láttuk. Ugyanis volt előzménye. Már akkor, a közvetítéskor lehetett hallani olyan véleményeket, hogy Materazzi mondott neki valamit. Valamit amitől elszakadt benne a cérna. Most utólag – pletykaszinten, meg az egyik tévében – annyit idéznek M. beszólásából, hogy „arab terrorista”, de az is lehet, hogy szimplán arabozás hangozott el. Abban forró hangulatban ez bombaként robbant Z. fejében. Kiállították, - és egy pillanat alatt istenből ördög lett, leírták. Hál istennek, megkapta a legjobb focista címet. Valamit törlesztettek.

Ha valaki ekkora sportszerűtlenséget követ el, büntetés jár érte. Miért nem nyelte le a fikázást (sértést) várt még tíz percet? Az öltöző folyosóján bemoshatott volna egy óriásit neki. Semmi baj nem lett volna belőle. Csakhogy nem tudta lenyelni. Mert a szituáció. Akkor ugyanis már mindenki tudta a pályán, hogy tizenegyesekre kerül a sor. És ki a legjobb büntető lövő a francia csapatban? Z. Arra gondolok, hogy ezért szólt be neki M. – tuti tipp volt, Z. bezsongott, fejelt és máris ment le a pályáról, - a franciák ki is hagytak egy tizenegyest. Így lenne, ha lenne vmi igaza az összesküvés-elméleteknek.

De akár hogy is van, ha lenne FIFA valahogy kivizsgálná az ügyet. Nem engedné, hogy Z. egyedül vigye el a balhét, végül is ketten voltak benne. Először is meghallgatná a tanukat – most csak Z. öccse tudja/mondja, mi hangzott el – de biztos volt más is, aki tudja, csak kussol. Van róla videó, - igaz, nem a fő akcióhelyen történt a fejelés, de talán hangja megtalálható a szalagon. És persze vannak más tanuk is. Azokat senki sem kérdezi. Miért? A FIFA jóval kisebb szabálytalanságokat kivizsgál, a csapatok óvnak, ilyen-olyan bizottság vizsgálódik, sok eredmény nem szokott lenni, de Z. most megérdemelte volna: ugyanis így ő viszi el egyedül a balhét, mintha csak úgy megőrült volna, és bárkibe belement volna. Akkor éppen Materazziba – véletlen. Így lett Istenből ördög. "Kár hogy megkapta a kitüntető címet", - mondják már néhányan. Ami azt mutatja, hogy nemcsak Z.-t hagyták magára, a közönséget is. Mert a fejelést mindenki látta - de hogy M. mit mondott Z.-nek azt senki sem hallotta (a közönségből). Ami igazságtalan: csak az esemény egyik felét ismerhetjük. A közönség ezért csak találgathat, szidhatja ezt is, azt is, - káosz a fejekben.

A balhét - amiben persze ludas - egyedül rá ragasztották. Ami méltatlan egy ekkora óriáshoz." Tovább a blogba

Kurama: világosodik

"A szabadság pedig, amelyre vágyik, nem tőlünk függ, nem bármely nősténytől kell megkapnia, magában kellene megtalálnia, ha lenne." Tovább a blogba

Olajos: Részletek egy nyugdíjas rendőrtalálkozóról

"Senki sem lett elítélve, háborítatlanul élvezik a mindannyiunk zsebéből kirabolt milliárdjaikat. Az ügyesebbek már régen külhoni luxusparadicsomokban „tengetik” hitvány életüket." Tovább a blogba

KingaBrit: Technikai részletek.

" Azért néha különösen mulatságos tud ám lenni a bloggolás." Tovább a blogba

(nolblog)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.